Internationaal congres

Sprekers

Spreker Laurentien van Oranje

Laurentien van Oranje

Laurentien van Oranje is ondernemer in sociale innovatie, auteur, strateeg en dialoogfacilitator. In haar werk staan sociale en duurzame innovaties centraal. Ze maakt zich sterk voor dialoog en co- creatie tussen verschillende spelers binnen een vraagstuk – binnen én buiten bestaande systemen – als basis voor het vinden van systemische oplossingen.

Lees verder »
Spreker Sophia Kramer

Sophia Kramer

Dr. Sophia E. Kramer is neuropsycholoog en werkt als hoogleraar Auditief Functioneren en Participatie bij de afdeling KNO-Hoofd- en Halschirurgie van het Amsterdam UMC. In haar onderzoek richt zij zich op de psychosociale effecten van slechthorendheid bij volwassenen en de ontwikkeling van methoden om deze effecten te meten.

Lees verder »

Brad Ingrao

Dr. Brad Ingrao’s eerste kennismaking met gehoorverlies was met zijn oom Angelo, een muzikant die zijn gehoor en carrière verloor aan een mastoïd-infectie. Slechte hoorzorg leidde ertoe dat zijn oom een hoortoestelspecialist werd in de familiale apotheek, waar Brad zijn onorthodoxe, maar zeer effectieve manieren observeerde om patiënten te helpen die achterbleven bij de “standaard”-benaderingen van die tijd.

Lees verder »
Anke Heij

Anke Heij

Anke Heij werkte 15 jaar als beëdigd tolk Nederlandse Gebarentaal en gespecialiseerd justitietolk, toen… ze zelf plotseling slechthorend werd. Ze stopte met tolken en zet nu af en toe zelf tolken in.
Anke ervoer zelf -net als veel mensen die met gehoorverlies te maken hebben of krijgen- hoeveel dingen ze niet wist, doordat essentiële informatie onvoldoende gedeeld wordt in de hoorzorg.

Lees verder »

Andrea Berkelder

Werken met gehoorverlies gemakkelijker maken is Andrea op haar lijf geschreven. Door haar jarenlange ervaring is zij doordrongen van de knelpunten en behoeften die een slechthorende op het werk zoal tegenkomt. Andrea vindt het na ruim 20 jaar nog keer op keer boeiend om samen een traject te bewandelen. Vol passie en gedrevenheid draagt zij bij aan een oplossing, waardoor ieder zijn of haar werk weer op een prettige en ontspannen wijze kan uitvoeren.

Lees verder »

Arthur Manders

Arthur Manders (drs, MSc, CISM) zag het eerste levenslicht in februari 1973. Hij is horend geboren en verloor plotseling zijn gehoor op 3-jarige leeftijd door tot op de dag van vandaag onbekende medische redenen na een ziekenhuisopname. Sindsdien heeft Arthur de nodige tegenslagen gekend in zijn leven en carrière om te komen waar hij nu is. Zijn gehoorbeperking heeft hem ook als mens gevormd.

Lees verder »

Robert Mandara

Robert Mandara werd geboren in het Verenigd Koninkrijk met ernstige erfelijke sensorineurale doofheid. Hij kreeg zijn eerste, op de borst gedragen, hoortoestel toen hij 4 jaar oud was. Hij doorliep het reguliere onderwijs en de universiteit, waar hij uiteindelijk afstudeerde als Elektronisch en Elektrotechnisch Ingenieur. Hij trouwde in 1995 met een Finse, verhuisde in 1996 naar Finland, heeft de dubbele Fins-Britse nationaliteit en is vader van twee volwassen zonen.

Lees verder »

Johan Frijns

Johan H.M. Frijns is KNO-arts, directeur van het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten, hoogleraar Otologie en Auditiefysica aan het LUMC, en Medical Delta Professor aan de Technische Universiteit Delft.
Hij behaalde zijn MSc (met lof, 1983) in de Toegepaste Natuurkunde aan de TU Delft, zijn MD (met lof, 1988) en zijn PhD (met lof, 1995) aan de Universiteit Leiden.

Lees verder »

Greet Vonk

Greet Vonk heeft 20 jaar ervaring als (programma-/interim-)manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg. Sinds 2006 werkt zij als zelfstandig coach.
Greet leerde rondom de eeuwwisseling ‘het vak PTG’ van Anja Jongkind en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is in 2019 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Lees verder »

Linda Drattel

Linda Drattell is een dichter en schrijver die pendelt tussen twee van haar favoriete plekken op aarde: Noord-Californië en Barcelona. Ze woonde en werkte eerder in drie verschillende wereldsteden op drie verschillende continenten. Deze ervaringen vormen een bron van inspiratie voor het schrijven van haar boeken. Ze behaalde haar bachelor Sociaal Werk aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en een MBA aan de American University in Washington, D.C.

Lees verder »

TYD

TYD is hét platform waar je terecht kunt voor allerlei vraagstukken rondom de Nederlandse Gebarentaal en doven(-cultuur). Samen met (ervarings-)deskundigen uit de dovengemeenschap en de gediplomeerde docenten willen we mensen kennis laten maken met de Nederlandse Gebarentaal en de dovencultuur.

Lees verder »

Anika Smeijers

Anika Smeijers is kinderarts- sociale pediatrie en tevens taalkundige gespecialiseerd in gebarentalen. Het was halverwege haar studie geneeskunde dat ze besloot een tussenjaar te nemen. Door toeval kwam ze tijdens haar werk op de voorlichtingsdag van de Universiteit van Amsterdam bij een voorlichtingsbijeenkomst over de studie Nederlandse Gebarentaal (NGT) terecht.

Lees verder »

Anina Hille

Prof. Dr. Anina Hille, professor aan het Institute of Financial Services Zug (IFZ) van de Luzerner Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten, wijdt zich met focus en expertise aan de huidige economische uitdagingen. Ze richt zich in het bijzonder op diversiteitsthema’s zoals leeftijd of lichamelijke beperking.

Lees verder »

Kave Noori

Kave Noori is 35 jaar en vicevoorzitter van de International Federation of Hard of Hearing Young People. Hij is erg gepassioneerd over mensenrechten, het opbouwen van burgerzin en het bevorderen van inclusie. In zijn dagelijkse werk is hij beleidsmedewerker kunstmatige intelligentie bij het Europese gehandicaptenforum.

Lees verder »

Jouke Osinga

Jouke Osinga is slechthorend en werkt al ruim twintig jaar voor het Openbaar Ministerie (OM). Eerst in Amsterdam, nu voor het OM Oost-Nederland.

Iedere dag werk ik als officier van justitie aan een betere en rechtvaardige samenleving. In de rechtszaal zie ik dat plegers van huiselijk geweld, personen met verward gedrag, mensen met een ernstige verslaving of mensen zonder dak strafbare feiten plegen maar dat straffen dit niet altijd op lost.

Lees verder »

Martine Baadenhuijsen

Martine is een specialist in communicatie en samenwerking rondom een beperking. Het is haar missie om de verbinding tussen mensen met en zonder beperking te versterken. Ze wordt gedreven door haar eigen ervaring als student, werknemer en moeder met een visuele beperking. Haar workshops kenmerken zich door interactie, doen en humor.

Lees verder »

Bianca Prins

Bianca Prins is Global Head of Accessibility bij ING Bank en pionier op het gebied van gehandicapten in het bedrijfsleven. Ze is een pionier in de ontwikkeling van een wereldwijde strategische toegankelijkheidsaanpak in de snel veranderende bedrijfsrollen om mensen met een handicap op te nemen in het bedrijfsleven

Lees verder »
Koen vd Biggelaar

Koen van den Biggelaar

Koen van den Biggelaar is General Manager voor de Customer Success Unit van Microsoft in Nederland. Met zijn verschillende teams ondersteunt hij zakelijke klanten bij het succesvol adopteren van diensten uit het portfolio. Voordat hij bij Microsoft kwam, gaf Koen leiding aan technologische teams die zich richtten op public cloud en consulting.

Lees verder »

Fleur van Puijenbroek

Fleur van Puijenbroek, 35 jaar, is inmiddels 15 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling, waarvan de laatste jaren als commercieel directeur. Ze is net 30 jaar als ze plots ernstig slechthorend wordt verklaard. Zowel door de medische wereld als haar leidinggevende wordt ze aan de zijlijn geplaatst. ‘Dit werk is niet meer passend voor jou. Je zult een nieuw pad moeten vinden’. 

Lees verder »
Jan de Laat

Jan de Laat

Jan de Laat, PhD, studeerde natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Hij bereidde zijn proefschrift “The perception of fluctuating sounds by hearing-impaired listeners” voor aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
Hij was/is medisch-fysicus – audioloog bij de afdeling Audiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (tot 2022 voor klinische uren, en nog steeds voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Lees verder »
Koen Versleijen

Koen Versleijen

Koen heeft het Syndroom van Usher. Een progressieve oog- en ooraandoening die ervoor zorgt dat hij blind en misschien doof wordt. Door de achteruitgang van met name zijn ogen, heeft Koen de afgelopen jaren heel veel dingen verloren, waaronder zijn werk en verschillende hobby’s. Daarnaast heeft hij te maken gehad met nog enkele grote tegenslagen.

Lees verder »
Spreker Margreet Joosen

Margreet Joosen

Mijn naam is Margreet Joosen. Ik vind het heerlijk om wat ik voel van binnen, naar buiten te brengen in diverse vormen: krachtvoorwerpen maken, illustraties, kunstvoorwerpen. Daarnaast ben ik ook een teamcoach, ik werk met familie- en organisatieopstellingen. 

Lees verder »

Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!
Ga naar de inhoud