Begeleiding

Ondersteuning

Begeleiding

GGMD Logo
GGMD voor Doven en Slechthorenden

GGMD biedt gespecialiseerde hulpverlening en ondersteuning
aan plots- en laatdoven, slechthorenden en mensen die een CI hebben of erover nadenken.  Zij bieden hulp bij onder meer:

Communicatie

GGMD biedt naast training in spraakafzien verschillende trainingen in gebarentaal. Bijvoorbeeld Nederlands ondersteund met gebaren (NmG) op drie niveaus (AB1 t/m 3). Heb je alle drie de trainingen NmG gedaan dan zijn er aanvullende modules waarin de nadruk ligt op conversatievaardigheden: in en om het huis, werk en gezondheidszorg. GGMD heeft deze modules op verzoek van de Stichting Plots- en Laatdoven ontwikkeld. Daarnaast bieden ze ook de trainingen NmG-OW1 t/m 3 (onderwijs), NmG baby en NmG peuter. De gebarentrainingen kunnen bij je thuis gegeven worden zodat familie en vrienden ook mee kunnen doen.Meer informatie over de NmG trainingen vind je in de flyer Training communiceren met gebaren (onder de kop: Communicatie).

Trainingen

In de groepstraining Leven met gehoorverlies leer je omgaan met je gehoorverlies.
In de Assertiviteitstraining voor plots- en laatdoven leer je beter voor jezelf op te komen. Kijk hier voor meer informatie over deze en andere trainingen

Tinnitus

GGMD biedt het stepped care behandelprogramma Werken aan tinnitus.
Hierin leer je om de gevolgen van je tinnitus beheersbaar te maken. Stepped care wil zeggen dat het programma bestaat uit verschillende stappen die aansluiten bij de ernst van je klachten.

Hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid)

GGMD biedt een behandelprogramma dat aansluit bij de ernst van de hyperacusisklachten en de hulpvraag. Gezien de aard van de klachten wordt dit behandelprogramma individueel aangeboden.

Cochleair implantaat (CI)

De maatschappelijk werkers van GGMD helpen je om tot een besluit te komen als je moeite hebt om te beslissen over wél of geen CI.  Ook biedt GGMD  persoonlijke begeleiding:  vóór, tijdens en ná de operatie.
Meer informatie vind je in de flyer ‘Voor wie een CI heeft of er een overweegt’ (onder de kop: Aanbod voor bepaalde hoorproblemen).

Geestelijke gezondheid

Heb je bijvoorbeeld last van concentratieproblemen, slaapproblemen, heb je nergens zin in of maak je je veel zorgen over je gehoorverlies?
GGMD biedt hulp bij psychische problemen. Ze doen dat zowel voor volwassenen als voor kinderen en jeugdigen.

Kosten

Aan hun ondersteuning en trainingen zijn kosten verbonden. Deze worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekering.
Maar wees ervan bewust dat de kosten wél mee kunnen tellen voor uw eigen risico !

Contact

GGMD is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via:

Telefoon: 088 – 43 21 700 (alleen cliënten)

0182 – 670 235 (externe relaties)

Fax: 0182 – 549 196

SMS: 06 – 10 908 606

E-mail: contact@ggmd.nl

Chat: Op werkdagen van 10.30 tot 12.00 uur. Zie www.ggmd.nl/contact

Teletolk: Zie www.ggmd.nl/contact

Kijk voor meer informatie over de gespecialiseerde ondersteuning en trainingen op www.ggmd.nl.

Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!
Ga naar de inhoud