Zeer slechthorend

Doelgroepen

Zeer slechthorend

Ben je al langer slechthorend, en wordt zelfs dat nóg slechter ? Grote kans dat je daar een mentale klap van krijgt. Jouw toch al slechte gehoor is waar je je krampachtig aan vast wil houden. En dat kleine beetje gehoor voel je dan als het ware  tussen je vingers wegglippen. Het is belangrijk dat je dan niet in een isolement terecht komt, maar dat je actief op zoek gaat naar handvatten om een oplossing te vinden.

Hulp

Je kunt ervoor kiezen om professionele hulp in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld bij de GGMD. Zij bieden professionele hulp van maatschappelijk werkers en professionals op gebied van hoorhulpmiddelen. Dit kan vaak zowel op locatie als bij u thuis. Ook biedt de GGMD cursussen aan voor bijvoorbeeld:  spraakafzien of een gebarencursus NmG. (zie hier voor meer informatie op hun website)

Cochleair implantaat

Als zware hoortoestellen u niet meer helpen komt u ongetwijfeld in aanmerking voor een cochleair implantaat (meestal afgekort tot CI) Neem gerust eens een kijkje op de CI-keuzewijzer om na te gaan of u ervoor in aanmerking zou kunnen komen.

Kom langs bij onze inloopcentra

Ga vooral eens een keertje langs bij een van onze inloopcentra in bijvoorbeeld Almere of Zutphen. Onze ervaringsdeskundigen kunnen u daar ook van veel informatie voorzien.

Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!