Laatdoof

Doelgroepen

Langzaam doof geworden

Onze naam is in het kort: de Stichting Plotsdoven. Dat is zeker voor een URL voor internet lekker kort en makkelijk te onthouden. Maar officieel zijn wij de Stichting Plots- en laatdoven. En ook laatdoven zijn een groot onderdeel van de Stichting. Laatdoof ben je wanneer je gehoor langzaam achteruit gaat van slechthorend naar nagenoeg doof. Wanneer je langzaam doof geworden bent dus!

Acceptatieproces

Voor laatdoven is het proces van acceptatie van gehoorverlies al langer gaande. Sommigen zijn bij geboorte of kort daarna al slechthorend geworden en dat is na verloop van tijd steeds minder geworden. Anderen hebben op latere leeftijd hun gehoor steeds verder achteruit zien gaan.Deze groep mensen hoef je weinig uit te leggen over hoorhulpmiddelen, schrijftolken en hoe je moet dealen met die beperking.  Toch kan het feit dat je steeds dover wordt natuurlijk tot gevolg hebben dat je steeds meer in een isolement terecht komt. Vaak ben je te zwaar slechthorend geworden om je nog bij de groep slechthorenden op je plek te voelen. En al helemaal niet meer bij horenden. Voor hen is een kennismaking met de Stichting een warm bad waar men veel gelijkgestemden tegenkomt. Daar ontstaan vaak nieuwe vriendschappen !

Nieuwe vrienden bij de Stichting!

Ga vooral eens een keertje langs bij een van onze inloopcentra in bijvoorbeeld Almere of Zutphen. Je voelt je er vast welkom!  Of kijk eens op onze activiteitenpagina of je iets leuks ziet waar je andere plots- en laatdoven kunt ontmoeten. Er gaat een nieuwe wereld voor je open !

Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!