Spraakafzien oefenen

Ondersteuning

Spraakafzien oefenen

Spraakafzien oefenen is weer een stukje gemakkelijker geworden. Spraakafzien is wat men vroeger in de volksmond wel “liplezen” noemde. Door de logopedisten Paula Hettinga en Caroline van Daelen is het online project spraakafzien oefenen opgezet. Bij dit project is de Stichting Plotsdoven als penvoerder betrokken geweest.

Op de foto penningmeester Peter Helmhout en secretaris Gerard de Vijlder met Paula en Caroline om te proosten op het online gaan van het project. De Stichting Plotsdoven is blij dat we deze laagdrempelige manier van spraakafzien oefenen kunnen en mogen ondersteunen.

Spraakafzien oefenen

Gewoon thuis achter je laptop of tablet spraakafzien oefenen

Het digitale oefenprogramma is speciaal  ontworpen voor slechthorenden en plots- en laatdoven die (weer) willen deelnemen aan een gesprek.  Het is geschikt voor iedereen die moeite heeft met het verstaan van spraak, zelfs als men hulpmiddelen zoals een hoortoestel of Cochleair Implantaat (CI) gebruikt.

Spraakafzien is  is niet gemakkelijk, maar vaak wel te leren. Met behulp van dit oefenprogramma kunt u zelfstandig leren spraakafzien. De oefeningen die in moeilijkheidsgraad steeds iets worden opgevoerd, kunt u zo vaak en wanneer u wilt herhalen.

Ga naar de website spraakafzien oefenen

Leren spraakafzien via de GGMD

Wilt u leren spraakafzien bij een logopedist via de GGMD? Neem dan even een kijkje op de website van de GGMD waar u bij “spraakafzien” een pdf-bestand met informatie kunt vinden. Ook informatie over de kosten kunt u daar vinden.

Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!