Internationaal congres 2024

Sandra Boertien

Hi!
Ik ben Sandra Boertien. Met mijn 29 jaar de jongste van de commissie. Ik woon samen met mijn vriend in Utrecht.

Afgelopen november ben ik afgestudeerd als Master Pedagoog. Daarvoor heb ik ook Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en een tijdje
bij Kentalis gewerkt. Hier kwam ik terecht toen ik een stage zocht die paste bij mijn toen net ontdekte gehoorverlies. Ik was toen ik 22 jaar. Vanaf dat
moment is mijn gehoor helaas erg achteruit gegaan en vorig jaar ben ik eenzijdig plotsdoof geworden. Ik los het liefst alles zelf op en wil zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen. Ik gebruik hoofdzakelijk NmG tolken en soms soloapparatuur. Ik ben een rasechte trotse NmG’er; ik hou ervan om de dove- en slechthorende en horende wereld samen te voegen.

De afgelopen jaren ben ik actief geweest als vrijwilliger bij SH-Jong. Hier heb ik verschillende jongeren kampen georganiseerd en begeleid. En anderhalf jaar geleden kwam ik bij Stichting Zo Hoort Het als voorzitter. Zoals ik al schreef; ik vind het heerlijk om de dove- en slechthorende en horende wereld samen te voegen en dat doe ik dus ook graag in de vorm van toegankelijke activiteiten organiseren, samenzijn en gezelligheid. En op die manier kwam ik ook in contact met Stichting Plots- en Laatdoven.

Daarnaast heb ik ook nog andere hobby’s als ; muziek, crossfit, gewichtheffen, spelletjes spelen en gewoon gezellig samenzijn met vrienden en familie.

En nu zit ik dus ook in de organisatie van Let’s Connect2.0. Ik hoop met mijn bijdrage het congres ook toegankelijk en interessant voor jongeren te maken.

English version:

Hi,
My name is Sandra Boertien. I’m 29 years old and the youngest of the committee. I live in Utrecht, together with my boyfriend.

Last November I graduated as a Master Pedagogue. Before that I also studied Social Pedagogical Assistance and worked for a while at Kentalis. This is where I ended up when I was looking for an
internship that suited my newly discovered hearing loss. I was 22 years old at that time. Since then my hearing has unfortunately deteriorated and last year I became sudden deaf on one side. I prefer to solve everything myself and want to depend on others as little as possible. I mainly use NmG (Dutch language supportedby signing) interpreters and sometimes solo. I am a purebred proud NmG’er; I love to merge the deaf, hard of hearing and hearing world.

In recent years I have been active as a volunteer at SH-Jong (an organization for hard of hearing youth). Here I organized and supervised several youth camps. And a year and a half ago I
joined Zo Hoort Het Foundation as president. As I already wrote; I love to merge the deaf, hard of hearing and hearing world and so I like to do that in the form of organizing accessible activities, being together and having fun. And that is also how I came into contact with the Sudden and Late Deafened Foundation.

I also have other hobbies like ; music, crossfit, weightlifting, playing games and just being together with friends and
family.

And so now I am also in the organization of Let’s Connect 2.0. With my contribution, I hope to make the conference accessible and interesting for young people as well.

Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!