Bestelpagina folders DSH

Bestelpagina folder

Folder “Zo Versta Ik Jou” bestellen

Foto bestelfolderIn samenwerking met Geeske van Voorthuijsen heeft de Stichting Plots- en Laatdoven de door haar ontworpen folder “Zo Hoor ik Jou” aangepast aan de wensen van de Plots- en Laatdoven.

Het doel van de folder is tweeledig:

De dove of slechthorende kan in de folder zien waar er eventueel nog winst te halen valt als het gaat om goed en ontspannen communiceren met elkaar. Je kunt de folder delen met je naasten en als praatplaat gebruiken als je uit wilt leggen wat helpend is.

De horende mens krijgt dankzij de folder meer inzicht in wat het betekent om niet of niet goed te kunnen horen; ziet voor welke uitdagingen we dagelijks staan. Men leert uit de folder wat je kunt doen om doven en slechthorenden tegemoet te komen in een gesprek.

Omdat een goede communicatie begint bij herkenning van de dove of slechthorende persoon, hebben we gebruik gemaakt van het Limited Hearing symbool van Worldwide Visible. We zijn ons ervan bewust dat het ieders vrije keuze is om dit symbool of een ander herkenningsteken, dan wel géén herkenningsteken te dragen.

Ons advies is wel: Maak duidelijk dat je een auditieve uitdaging hebt, zo kan men rekening met je houden. Ander voordeel van deze herkenbaarheid is dat de maatschappij zich ervan bewust wordt dat we met velen zijn (1 op de 10 mensen heeft een hoor-uitdaging). We hopen dat een betere herkenbaarheid gaat leiden tot meer begrip en inclusie.

Met dank aan: Beter Horen, Haarlem Ontmoet, Humanitas Kennemerland, Multi Care Systems, Nationaal Dovenfonds, Worldwide Visible.

Bestel hier de folder vanaf 10 stuks

Voor een enkele folder verwijzen we je naar de inloophuizen en andere activiteiten van de Stichting Plots- en Laatdoven. Voor info of grotere aantallen kunt u contact opnemen met anskamer@stichtingplotsdoven.nl


Steun de stichting

Geef om de Stichting Plots- en Laatdoven, geef aan de Stichting Plots- en Laatdoven!
Ga naar de inhoud