Internationaal congres
Lezing
To read the English text, click on the specific speaker.
Lezing Anika Smeijers
Let op de kloof, let’s connect om de gezondheid van (laat)doven en slechthorenden te verbeteren.
Zorgverleners en patiëntengroepen melden vaak dat doven en slechthorenden een slechtere gezondheidskwaliteit hebben dan horende mensen. De meest genoemde reden is dat mensen met een gehoorbeperking belemmeringen ervaren bij de toegang tot gezondheidszorg.
Lezing Anina Hille
De keynote werpt een licht op het werklandschap voor doven en slechthorenden in Zwitserland en de implicaties daarvan voor de aanpassing van het Diversity and Inclusion (D&I)-beleid binnen bedrijven.
Onderzoek hiernaar is ingegeven door een historisch gebrek aan statistisch representatieve onderzoeken onder werkgevers van dove en hardhorende werknemers, zowel in Zwitserland als internationaal.
Lezing Arthur Manders
Arthur Manders vertelt ons over het “Inclusieve werkklimaat in de tertiaire sector voor mensen met een auditieve beperking”.
Lezing Bianca Prins
Bianca komt vertellen over toegankelijkheid in het bedrijfsleven, met als voorbeeld de verbetermogelijkheden van bankdiensten voor doven en slechthorenden. Daarnaast vertelt ze over de inzet van medewerkers met een beperking in een groot bedrijf.
Lezing Greet Vonk
Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, doof of slechthorend worden of andere ellende.
Lezing Prof. Frijns
Prof. Frijns van het LUMC komt vertellen over de toekomstige ontwikkelingen van de cochleaire implantaten.
Lezing Jouke Osinga
Jouke Osinga is slechthorend en werkt al ruim twintig jaar voor het Openbaar Ministerie (OM). Eerst in Amsterdam, nu voor het OM Oost-Nederland.
Op het congres zal hij vertellen over zijn werk als officier van justitie en de zaken waar hij tegenaanloop, inclusief zijn slechthorendheid.
Lezing Martine Baadenhuijsen
Hoe leg je je behoeften uit aan anderen? En op welke manier reageer je op vooroordelen? In deze workshop onderzoeken we de impact van ons referentiekader. En je maakt kennis met de 3×3 methode die je helpt om je persoonlijke verhaal kort, positief en effectief te structureren.
Workshop Brad Ingrao
“Kunnen we dat in Bb proberen? – Uw relatie met muziek herdefiniëren na gehoorverlies”.
Muziek is een zeer belangrijk onderdeel van het leven van veel mensen, maar historisch gezien hebben mensen met gehoorverlies het erg moeilijk gehad om van muziek te genieten of muziek te maken na gehoorverlies. Deze sessie is bedoeld om daar verandering in te brengen!
Lezing Anke Heij
Hou me vast – een ontdekkingsreis langs verbinding, intimiteit, seksualiteit en invloed van verworven gehoorverlies
Anke Heij neemt jullie mee op een inspirerende ontdekkingsreis langs verbinding, intimiteit en seksualiteit en de vraag of elkaar hierin vinden anders, beter en creatiever kan.
Lezing Fleur van Puijenbroek
Fleur vertelt in haar lezing over haar ontdekking van haar gehoorverlies, waar ze tegenaan loopt en hoe ze hiermee omgaat. Herkenbaar punt voor iedereen met gehoorverlies is dat ze zich niet meer veilig voelt. ‘In de breedste zin van het woord. Dat betekent ook: sociaal niet veilig
How to Paint on Book Pages
Een leuke ontspannende workshop waarbij er op oude pagina’s creatief geschilderd kan worden.
Voor creatieve lezers kan je ook woordjes omcirkelen en deze aan elkaar verbinden door middel van schilderen. Of lekker gewoon schilderen op een boekpagina.
Lezing Koen van den Biggelaar
Hoe Microsoft technologieën de communicatie van plots- Laatdoven en slechthorenden kan verbeteren. Een persoonlijk verhaal.
Koen van den Biggelaar, directeur Customer Succes Unit bij Microsoft Nederland, zal een presentatie geven over hoe Microsoft-technologieën kunnen helpen om de communicatie voor doven en slechthorenden te verbeteren.
Lezing Andrea PlanPlan
Werken met gehoorverlies: hoe kan het wel?
Wat houdt werken met gehoorverlies eigenlijk in? Hoeveel impact heeft het? En is vitaal werken met gehoorverlies mogelijk? Aan de hand van situaties uit de praktijk vinden we met elkaar de antwoorden tijdens deze lezing. Andrea neemt u mee in haar aanpak en leert u toekomstwaarde te creëren voor medewerker én organisatie.
Lezing TYD
Maak op een interactieve manier kennis met de Nederlandse Gebaren Taal en de dovencultuur. Met Tobias de Ronde als docent biedt TYD je een unieke kans om je bewustzijn te vergroten en inclusie te bevorderen.
Workshop Chi Neng Qigong
Wij zijn Tom en André Uittenbogert, beide instructeur Chi Neng Qigong Level 1. Met Chi Neng Qigong gaan we terug naar eenvoud. Nog meer aanwezig zijn vanuit een open hart, liefdevol, respectvol en stil. En … vaker naar een samen aanwezig zijn. Graag tot ziens op 23 maart.
Workshop meditatief wandelen
Is een workshop waar je op en rondom het strand van Egmond en het duingebied, de mogelijkheid krijgt om de natuur te ervaren. Door meditatief te wandelen, je zintuigen open te stellen, en te voelen en je creativiteit te laten stromen , kun je de verbinding voelen met de natuur. Tot rust komen en genieten. Connecten met je binnenste. Weerspiegelingen van de natuur in jezelf.
Lezing Jan de Laat
Jan de Laat komt vertellen over de toekomst van de gehoorzorg in een verouderende samenleving. Het belang van de samenhang tussen technologische innovaties, bewustwording en gehoorscreening. Hoe kunnen we onbehandeld gehoorverlies voorkomen?
Lezing Koen Versleijen
Koen wil nu zijn verhaal vertellen om de luisteraar te inspireren en motiveren om bewustere keuzes te maken op werk- en privégebied. Hij vertelt over de zware tegenslagen en wat hij hiervan geleerd heeft.
Lezing Linda Dratell
We gaan samen op reis. Ons vertrekpunt is het begin van je gehoorverlies, we creëren samen jouw elevator speech , staan stil bij het belang van lotgenotencontact via verenigingen en organisaties zoals de stichting plots- en laatdoven en ALDA. En we belichten de wijze waarop schrijven je kan helpen het verliezen van je gehoor te verwerken.
Lezing Sophia Kramer
Gevolgen van slechthorendheid: associaties met psychosociale gezondheid en luisterinspanning
De Nationale Longitudinale Studie naar Horen (NL-SH) is een prospectief longitudinaal cohortonderzoek. Het is opgezet om de gevolgen van slechthorendheid te kunnen onderzoeken en dan met name voor psychosociale gezondheid en werk.
Lezing Kave Noori
Stel je een plek voor waar je thuishoort en tot bloei kunt komen, waar je niet anders bent omdat iedereen net als jij slechthorend is. Een plek waar je je kunt uitdrukken, je passies kunt delen en je mogelijkheden kunt verkennen. Een plek waar je je Engels kunt oefenen en verbeteren en waar niemand je veroordeelt of corrigeert om de manier waarop je spreekt.
Lezing Margreet Joosen
Wat zijn krachtvoorwerpen? Je kunt ze ook talismannen noemen. Het zijn voorwerpen die je maakt voor een gelegenheid die in jouw leven speciaal aandacht vraagt. Bijvoorbeeld, je kunt extra kracht gebruiken in je leven voor je werk, je relatie of juist een speciale gebeurtenis in je leven herdenken. En dat voorwerp die je maakt, zorgt er voor dat je je krachtiger voelt, omdat je dat telkens even ziet als je het ergens hebt neergezet in je huis.